Fenntartható Repülőgép Üzemanyag: ELKÖTELEZŐDÉS EGY FENNTARTHATÓBB JÖVŐ IRÁNT

Az ügyfelei még soha nem figyeltek ennyire az Ön környezeti hatásokkal járó aktivitásaira. Fedezze fel, milyen fontos szerepet játszik a DHL Fenntartható repülőgép-üzemanyaggal kapcsolatos kezdeményezése abban, hogy a különböző méretű vállalkozások javíthassák fenntarthatóságukat - és hogy az Ön vállalkozása hogyan csatlakozhat ehhez a körhöz.

Lépjen velünk kapcsolatba és tudja meg, hogyan segíthet a GoGreen Plus a vállalkozása növekedésében!

Sustainable Aviation Fuel

Mi az a GoGreen Plus?
A DHL Express a közelmúltban indította el a GoGreen Plus-t, egy olyan megoldást, amely a fenntartható repülőgép-üzemanyag használatával segíti a vállalkozásokat a küldeményeikhez kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében. A SAF olyan bioüzemanyag, amelyet megújuló forrásokból, például növényi olajokból, állati zsírokból, hulladéktermékekből és mezőgazdasági terményekből állítanak elő. A SAF-t kifejezetten a hagyományos repülőgép-üzemanyag helyettesítésére tervezték, és a fosszilis üzemanyagokhoz képest akár 80%-kal is csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását.Miért fontos ez – Most Jobban, mint Valaha
A fenntarthatóság több mint egy divatos szó. Ez az egyik legjelentősebb trend, amely az utóbbi időkben minden iparágra hatással volt. Az e-kereskedelmi szektorban például az online vásárlók egyre inkább aggódnak vásárlásuk környezeti hatása miatt, 88%-uk pedig azt állítja, hogy nagyobb valószínűséggel lesz hűséges egy olyan vállalkozáshoz, amely támogatja a környezetvédelmi kérdéseket1.
Talán az Ön vállalkozása már végrehajtott néhány környezetbarát változtatást - átállt az újrahasznosítható csomagolásra, vagy csatlakozott egy szén-dioxid-kompenzációs programhoz. De van egy izgalmas új lehetőség a logisztika átalakítására: a DHL úttörő kezdeményezésével lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy fenntartható repülőgép-üzemanyagot használjanak a DHL hálózatában történő szállítás során.

"Tudjuk, hogy ügyfeleink elkötelezettek a környezetre gyakorolt hatásuk csökkentése mellett, ezért fontos, hogy megadjuk nekik az ehhez szükséges eszközöket. Örülök, hogy a SAF-ba történő beruházásunkat most már teljes mértékben kihasználhatják az ügyfelek, hogy csökkenteni tudják a szállítmányaikhoz kapcsolódó kibocsátásukat. A SAF jelenleg a légi közlekedés szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére szolgáló elsődleges választás, ez a leghatékonyabb módja annak, hogy segítsük ügyfeleinket saját ellátási láncuk fenntarthatóbbá tételében."
John Pearson,
CEO DHL ExpressMi az előnye GoGreen Plus szolgáltatásnak?
A fogyasztók 51%-a szerint a következő 5 évben "nagyon fontos" lesz, hogy megértsék, milyen szén-dioxid-kibocsátással jár a vásárlásukhoz kapcsolódó szállítás2. A GoGreen Plus segítségével az Ön vállalkozása egyedülálló lehetőséget kap arra, hogy személyre szabja a felhasznált SAF mennyiségét és csökkentse CO2e kibocsátását.
Az "ellentételezéssel" ellentétben - ahol a vállalkozások környezetvédelmi programokkal, például erdőtelepítési és élőhely-helyreállítási projektekkel "semlegesítik" kibocsátásaikat - a GoGreen Plus "beillesztés". Ez azt jelenti, hogy a vállalkozások intézkedéseket tehetnek a Scope 3 kibocsátásuk, azaz az értékláncukban keletkező közvetett üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében. Ez a módszer közvetlenebb és értelmesebb módja a kibocsátáscsökkentésben elért előrehaladás mérésének. A módszer alkalmazható a DHL ügyfeleinek saját önkéntes kibocsátási jelentéséhez, és a Science Based Target Initiative (SBTi) filozófiáját követi.
A GoGreen Plus szolgáltatás egyedi szállítmányokhoz is választható, így rugalmas lehetőséget kínál a kkv-k és a kisebb súlyokat szállító e-kereskedelmi vállalkozások számára.

Hogyan működik?
Mostantól két lehetősége van a DHL Express-nél a GoGreen Plus választására: vagy szerződéses alapon, vagy a szállítási szolgáltatás kiválasztásakor a MyDHL+-on, a DHL Express online szállítási és nyomon követési platformján keresztül.
A szerződéses modellen keresztül az Ön vállalkozása dönti el, hogy mennyivel szeretné csökkenteni CO2e-értékét, és mennyit kíván befektetni a fenntartható repülőgép üzemanyaggal történő szállításba. Ebben az esetben teljes rugalmasságot kínálunk. A DHL Express a hozzájárulást a SAF-ba való befektetésre fordítja. Egy független könyvvizsgáló évente ellenőrzi a megvásárolt SAF kibocsátáscsökkentési értékét, valamint azt, hogy minden befektetést kizárólag SAF-ra fordítottak. Vállalata tanúsítványt kap a kibocsátáscsökkentési értékről, amelyet felhasználhat saját Scope 3 lábnyomának csökkentésére.
A DHL egyösszegű vagy kilogrammonkénti számlával, valamint egy ingyenes szén-dioxid-kibocsátási jelentéssel együtt kiszámlázza az Ön által választott összeget.
További információért forduljon a DHL Express képviselőjéhez.
A MyDHL+ opció segítségével egyéni küldeményenként választhatja a GoGreen Plus-t, amely standard CO2e-csökkentést biztosít ~30%-kal.

Miért váljon a DHL Express ügyfelévé ?
A DHL Vállalatcsoport elkötelezte magát amellett az ambiciózus cél mellett, hogy 2050-re a logisztikával kapcsolatos összes kibocsátását nettó zéróra csökkenti, és szorosan együttműködik minden ügyfelével, hogy segítse őket saját céljaik elérésében.
A DHL Express bejelentette az eddigi két legnagyobb SAF-megállapodást a BP-vel és a Neste-vel, több mint 800 millió liternyi mennyiségben. Ez hozzájárul a DHL azon céljához, hogy 2030-ra 30%-ban Fenntartható Repülőgép-üzemanyagot (SAF) használjon az összes légi szállítás során.

Köteleződjön el a változás mellett
A fenntarthatóság számít - a bolygó, az ügyfelek és az Ön vállalkozása szempontjából is. A DHL GoGreen Plus szolgáltatásával az Ön vállalkozása is demonstrálhatja elkötelezettségét a fenntarthatóbb jövő iránt.

Fenntartható Repülőgép Üzemanyag

Nyisson DHL Express partnerkódot, és fedezze fel, hogyan segítheti vállalkozása növekedését a GoGreen Plus.

References
1 - Forbes
2 - Descartes